starlink

 Bu hizmeti kısaca açıklamak gerekirse, diğer uyduların aksine orta (2 bin – 35 bin km) değil, alçak dünya yörüngesine (160- 2 bin km) gönderilen ve bu yüzden çıplak gözle bile görülebilen Starlink uyduları, TV’ler için kullandığımız çanak antenlere benzeyen yerdeki alıcılar sayesinde fiber hızda internet hizmeti sağlıyor.


Dolayısıyla bir metropolün göbeğinde ya da en ıssız dağın başında olmanız veya çöl ya da Antarktika’da bulunmanız bir engel oluşturmaksızın dünyanın her bir noktasında yüksek hızlı internete sahip olabiliyorsunuz.

Yani Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklama sonrasında Elon Musk belirtmiş olduğu gibi Starlink hizmetini İran halkının kullanımına açarsa, orada yaşayan insanlar hükümetin yasaklarından etkilenmeden yüksek hızda özgür internete sahip olacaklar.

Blinken tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“Bugün İran halkının internet ve bilgi özgürlüğünün devamını sağlayabilmek için harekete geçtik. Bunun sonucunda İran hükümetinin sansürüne karşı koymak ve iletişimin devam etmesini sağlamak için genel lisans yayınladık.”

Elon Musk ise bu paylaşımın altına “Starlink etkinleştiriliyor…” şeklinde yanıt verdi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Popular posts from this blog

12 Things You Need to Know Before Betting The 2022 NBA Finals